Welcome to the Kingdom of love
Door: lotenneleinazie
09 Maart 2011 | India, Jaipur
Dag iedereen!
Niet simpel door primitieve internetbedoeningen, maar hoho hier is hij dan! Ons eerste echte reisverslag :)!
Wat weten we al over India? Waw drukte alom! Koeien, honden, varkens… de hele beenhouwerij vind je er op straat. Ook een zeer kleurrijk land! De mensen zijn zo mooi gekleed, dragen prachtige juwelen en brengen overal kleur. En ja, we hebben ons al wat geingegreerd: Nele met een neuspiercing en enkelband en ik met een kleedje (hoho!) en henna op mijn hand.
Om eventjes te situeren: We zijn nu volop aan het reizen in Noord-India: Delhi, Agra, Ranthambore, Pushkar en nu dus Jaipur.
In Delhi, in de 5euro-overnachtingsplek, werden we meteen verwelkomd met de woorden `Welcome to India, Kingdom of love.` Het was meteen goed gestart :).
Daarna kregen we voor enkele dagen een vaste ‘driver’ (die soms wat moeilijk te verstaan is door een vaste bovenlip) maar Nele en ik hebben er al heel wat mee afgelachen. Hij neemt ons mee naar tal van leuke plekjes.
De Taj Mahal in Agra is ons het meest bijgebleven… zo prachtig, sprookjesachtig mooi! Ook vandaag de Monkeytempel in Jaipur was zo cool. Een verborgen tempel in de bergen, een heel oude niet onderhouden, zalig mysterieuze, tempel vol slingerende aapjes. Ook de tigersafari was 1 van onze hoogtepunten!
Er valt hier veel cultuur op te snuiven, maar Nele en ik hebben het meeste plezier als we gewoon onder de mensen kunnen zijn. Zoals een ontmoeting met een ‘World Guiness Book of Records’-man : 360 vingerklappen in 1 minuut! Apetrots toonde de man al zijn krantenartikels… Ook op een trouwfeest waren we de sterren van het dorp toen we meedansten achter de muziekkar: alle mensen kwamen ons toejuichen en plots had iedereen een fototoestel.
Nele en ik beleven hier heel veel warme momenten met de mensen, maar dit is niet altijd het geval. De mensen zijn hier dan straatarm, zien ons als wandelende portemonnees en vragen voortdurend geld. De Indiers zijn ook zeer aanklampend en de mannen staren je voortdurend aan. Het is soms zeer vermoeidend om keer op keer `no` te moeten zeggen. India is dan ook 1 en al cursus grenzen stellen :).
Morgen staat onze eerste nachttreinreis op het programma! We zijn gewapend met kettingen en hangsloten voor onze valies.
Lieve mensen, we houden jullie op de hoogte van dit avontuur!
Lieve mensen, we houden jullie op de hoogte van dit avontuur!
09 Maart 2011 - 18:14
Charlotte:
Waaauwww (zoals Eddy het zou zeggen), ziet er allemaal super uit!! De Taj Mahal, zalig, die moet ik ook ooit toch eens gezien hebben! :-)
GENIET ERVAN!!
x
09 Maart 2011 - 19:13
Joost:
amai, privéchauffeur en al. Madaame... -
09 Maart 2011 - 21:09
Egmont:
Die foto van Lot en de kindjes, 't is precies Angelina Jolie op missie voor Unicef :)
Veel plezier daar! -
09 Maart 2011 - 21:40
Toenga:
Ook hier primitieve internetverbinding maar foto's komen eraan hoor Lot!!! -
09 Maart 2011 - 23:35
Twix:
Verslag is dik geslaagd!! Nu ben ik nog meer jaloers!! ;-) Geniet ervan!!!!
xxxxx
twix -
10 Maart 2011 - 06:28
Tiniewinie:
Superleuk verslag! Ik ben zo benieuwd naar Nele's neuspiercing! Moet je echt geweldig staan! Verder begrijp ik dat het enorm vermoeiend moet zijn om elke keer neen te zeggen terwijl jullie hartjes volmondig JA schreeuwen. Hou vol! Want laat ons wel wezen: Indiërs zijn niet voor niets het knapste ras ter wereld he!
Heel veel plezier daar!!! Weet dat ik erg jaloers ben :)
10 Maart 2011 - 08:23
Lotte:
Leuk dat we je reis op deze manier wat kunnen volgen. Aan je verhalen te horen hebben jullie al heel veel gezien en beleefd op deze korte tijd. Geniet ervan en tot een volgend reisverslag. Ik ben benieuwd naar meer!
ps:
Blijkbaar ben ik niet de enige die jaloers is ! -
10 Maart 2011 - 11:59
An-Sofie :
Hey Lotteke,
Leuk te horen dat het je daar bevalt!!
Ben blij dat je goed bent toegkomen.
Je hebt al veel beleefd he?!
Als ik u zo hoor, ben ik echt wel jaloers. IK WIL DAAR OOK ZIJN :-)
Heb net je avonturen laten lezen door de dokter, Marie en Noella.
Je hebt vele groetjes.
Hou je goed en veel plezier nog!!!
Dikke kus -
10 Maart 2011 - 12:03
Leyla:
Ziet er super leuk uit ,ik heb zin gekregen om direkt te boeken.
Moest da maar waar zijn hé lotte.
Alvast benieuwd naar de volgende reisverslag....tot later.
10 Maart 2011 - 20:21
Marleen:
Fantastisch wat jullie doen ! Lotte, daar hoef je blijkbaar geen HB te doen, de kindjes komen zo bij jou ! Ben reeds benieuwd naar het volgend verslag. -
11 Maart 2011 - 04:01
Stefaan:
Hoe prachtig Lot. Ben zeer blij dat je dit doet. En remember, 1 whisky a day keeps the diarree away... ;-)
13 Maart 2011 - 09:14
Kristéf:
Dag Lotenneleinazie (in India geraak je met die naam zeker mee weg)
Eerst aan Lot :
Zo lief dat je belde voor mijn verjaardag. Dat kan qua prijs waarschijnlijk al door gaan voor een mooie cadeau ;-). En sorry voor het geklungel maar ik stond juist in een paskot.
Leuk om te horen dat je het goed stelt. En wat is dat met die knappe Indiërs? (smaken verschillen dus maar goed) Laat wel op tijd weten als er iemand bij de gastenlijst moet.
Heel veel plezier nog ginder!
(en tussen ons : die eerste foto, is dat toeval?)
Aan Nele
Geniet ook nog van je superreis. Dat wordt er één om nooit te vergeten. En zorg goed voor mijn zus
Groeten
Kristof -
13 Maart 2011 - 12:43
Pa:
Plezant om iets te horen en te zien. Geniet ervan en hou ons regelmatig op de hoogte.
Pa -
14 Maart 2011 - 10:17
Lot In Azie:
GEWELDIG (zoals Charlotte en Eddy zouden zeggen)!! Zo leuk jullie reacties te lezen!! Lotte,Leyla, Marleen en papa... leuk van jullie iets te horen en hopelijk kan ik jullie blijven jaloers maken! Egmond, Angelina Jolie heeft al 11 dagen missie achter de rug en jammer Kristof, tot zover nog weinig lekker Indisch gegeten en gezien :).
De diarree is bijna gepasseerd, maar ik zal op jouw aanraden Stefaan (dank voor de tip) op tijd een whisky drinken :)
PS Toenga: Da kan daar ni zo primitief zijn als hier, dus hophop met die foto's :)
An-Sofie, doe vele groetjes aan de dokter en CB-team!!
Tot gauw!! xx -
14 Maart 2011 - 11:36
Meter Carine En Co:
Hoi Lieselot en Nele, leuk jullie wedervaren te lezen. We leven mee met jullie. Ik weet van Nicole dat het een prachtig land is (misschien in een verre droom...) dus neem alles maar goed in jullie op zodat jullie een "levenlangherinnering" hebben. Het kruipt zeker in jullie huid en poriën en met al die dromen en ervaringen komen jullie dan naar huis. En als het zo zou zijn: kies een goede Indiër hé. En een mooie mag het ook zijn maar dat zijn de meesten daar. Dikke knuffel en geniet! -
14 Maart 2011 - 13:07
Hosnia:
Dag lot,
het is de eerste keer dat ik u blog las, ik ben echt onder het inderuk van alles wat u al meegemaakt hebt op maar paar dagen daar. dus hij gaat bij u terug komst boeken kunnen schrijven. ik ben heel blij dat u goed en gezond bent. vorig week was ik in schok als ik de niuews over japan las. ik was vergeten dat u reis in india start ik was heel bag dat u iets overkomt, ik wil u graag gezond en wel terug zien. verder veel reis genot.
groetjes Hosnia -
15 Maart 2011 - 08:37
Collega Sabine:
SUPER!!! Wat zou ik graag in jullie plaats zijn!! heb jullie verslag hier eens tussen 2kindjes door op CB gelezen en kan alleen maar wegdromen! Hier valt niet zoveel te beleven, alles gaat zijn "gewone" gangetje...ook al mogen we niet klagen, want vandaag zou de eerste echte lentedag worden met zo'n 17°c...daar staan jullie ook van te kijken hé... groetjes -
15 Maart 2011 - 11:49
Cockie:
Dag Lot en Nele,
dat ziet er daar allemaal zeer fijn uit, leuk van die foto's en blij dat we iets horen van jullie!!
Stel het daar nog allemaal zeer goed!!
grjts xx -
16 Maart 2011 - 03:15
Stefaan:
Lot,
Ben deze week op tjool in Noord China. Veel kilometers en weinig te zien, maar bijzonder mooi weer. Zondag met Hanne & Lukas gaan vissen, what a pleasure ;-) Hanne was er zo weg van dat er nu een van de gevangen vissen in ons improvised aquarium zwemt...
En kunnen jullie ondertussen al met je kopje wiegelen om 'ja' te zeggen?
Stefaan
16 Maart 2011 - 19:15
Meter Carine En Co:
Dag Lotenneleinazie, zal maar hetzelfde gebruiken als de anderen zeker! Samen met nog veel andere mensen zijn we hier heel blij dat jullie niet naar Japan gereisd zijn. Wat een ellende zeg. Zo zie je maar dat een mens nergens veilig is op onze aardbol. Hier gaat alles zijn gewone gangetje en daar zijn we eigenlijk wel blij om. En dat rustig voortkabbelen wordt toch onderbroken door nieuwtjes, zelfs die van de anderen. Leuk om te lezen en zo kom je ook eens iets van die anderen te weten! Geniet maar verder van jullie trip en laat jullie maar alles wijzen zodat de kleine details ook boven komen. Dikke knuffel en tot de volgende. -
16 Maart 2011 - 21:30
Lodos:
Super verslag Lot. Slaap straks lekker op de nachttrein en raak het sleuteltje van je molslot niet kwijt.
We zijn hier toch stilletjes een beetje jaloers.
grtz, Lode -
20 Maart 2011 - 04:50
Lot In Azie:
@meter: Dankjewel voor je reactie meter! We genieten hier echt van elke dag!
@ Hosnia! we doen hier echt ons best gezond te blijven, maar soms moeilijk, er is weinig vlees en groenten te vinden en superkleine porties. Mijn maag is al verkleind :)
@ Sabine: amai, ik zou echt al verlangen naar een dag van 17 graden. Tis hier echt heet heet heet! Je mag ook geen shorts dragen enzo :(. Hopelijk alles goed met jou!
@ Cockie: Yo de Cockie! Welkom op onze blog:). Tis ier super!
@ Lodos: zie maar da je ni teveel verhuiswagens bestelt ;).
@ Stefaan: ja, grappig dat hoofdje! Ik dacht eerst dat dat ni serieus was, dus ik deed het altijd achter, maar blijkbaar vinden ze daar niets grappigs aan :). Proficiat met jullie visvangst! Hanne zal der wel goe voor zorgen :). Vele vele groetjes daar !!