Incredible India
Door: lotenneleinazie
31 Maart 2011 | India, Khajuraho
Dag beste mensen allemaal,
Eerst en vooral een dikke merci voor jullie reacties!! Het is leuk te weten dat jullie onze avonturen volgen.
Ondertussen zijn er al weer een aantal dagen voorbij en is er al ontzettend veel gebeurd.
We hebben dit verslag de naam 'Incredible India' genoemd. Als je alles leest, zal je wel begrijpen waarom :).
In Varanasi hebben we nog een aantal tempels bezocht en we hebben er ook de handen uit de mouwen gestoken. We zijn er gaan helpen bij een afdeling van Mother Theresa. Er verblijven 50 mannen en vrouwen, veel mensen met beperkingen, maar ook zwaar zieke/ stervende mensen. We hebben er wat kunnen helpen. De zuster heeft me ook apart genomen om een infuusje te prikken bij een doodzieke, uitgedroogde man. Ik was heel blij dat het goed gegaan was, want dat was alweer een tijdje geleden. Nele en ik waren echt onder de indruk van de goede verzorging van de mensen.
Varanasi is echt een 'hippie-town', vol spiritualiteit en mensen die hun leven willen beteren. Dus langer moesten we er nu ook niet blijven :). Het was wel maf mee te maken hoe belangrijk de Ganges is voor de hindoes (een plaats waar zowel koeien als mensen gewassen worden) en hoe sterk hun geloof is. Bij elk probleem hebben ze wel een god die ze kunnen aanbidden.
En hop, de nachttrein op naar Jhansi. Das altijd wel een hele belevenis! Nele en ik hebben altijd braaf onze boterhammetjes mee, maar voor de Indiers is het een echt eetfestijn: constant lopen mensen rond met eten, thee en de mensen brengen ook grote warme maaltijden mee op de trein. Dit leidt natuurlijk tot een overheerlijke (not) geurencombinatie :).
Een superstoere man heeft ook keilief een mooie hennatekening op Nele's hand gezet.
Dan 's morgens bus op richting Khajuraho (plaats van de erotische tempels). Het was een redelijk rustige start: iedereen kreeg zijn plekje en er was veel plaats. Een halfuur rijden later stopte de bus: een andere bus had panne en al deze mensen kwamen erbij. Je kan het je wel voorstellen: drukte alom! Iedereen geplet, overal geroep, een overstresste en superluide 'busleider'. Nele had een meisje bij zich die heel misselijk was en ik een klein mannetje met precies een apebroekje (voor en achter was er een gaatje voor...). In alle stops komen ook mensen op de bus om iets te verkopen, de fruitsap wordt bijna in je mond gegoten zodat je ervan zou drinken.
Uiteindelijk werd de busrit van 4u30 toch 7u en dit voor de kleine prijs van 2 euro per persoon. Een koopje dus :).
In Khajuraho het gebruikelijke 'leger' van tuktukmannen die klaarstonden ons mee te nemen met hun karretje (toekomen is altijd een zeer hectische en drukke boel van afbieden, nee zeggen, negeren..., nooit ontspannen toekomen in India) maar gelukkig stond de hotelman er en konden we vroemmm mee naar het hotel.
De volgende dag hadden we zin in een sportactiviteit na de lange busrit en hebben we 2 fietsen gehuurd. We gingen 25 km fietsen naar de watervallen, de toeristische trekpleister van het dorp. Toen we er toekwamen, grote teleurstelling! Weinig water, geen watervallen, geen krokodillen. Je moet natuurlijk niet denken dat ze daar aan de kassa iets van zeggen! Als we onze frustraties uiten aan een man die er werkt is het ' governementrule'. Dat komt hen natuurlijk weer goed uit. Nele en ik voelden ons echt int zak gezet, al dat geld... Moe, uitgehongerd en dorstig kwamen we aan bij de 'krokodillen'. Daar hebben we een superlieve man ontmoet! Hij heeft eten voor ons gemaakt, thee gemaakt en hij heeft enkele lakentjes in zijn toren gelegd zodat we wat konden rusten. We waren echt supergecharmeerd door deze lieve man en hij heeft ons weer heel gelukkig gemaakt! We moesten hem beloven dat we terug zouden komen met onze man :). (Hier zeggen we altijd dat we getrouwd zijn, dat maakt het ons wat makkelijker die mannen te weren)
De fietstocht zelf was zalig!! Overal kindjes die zwaaien, oude mannetjes met hun geiten op stap, mensen die behoefte doen langs de straat (ook dit is India!), vrouwen die zich wassen aan de waterpomp... er is weinig en de tijd blijft er stilstaan. Nele had ook even problemen met de fiets en dan duurt het niet lang voor een groepje mensen afkomt om te helpen. De mensen hebben hier echt tijd, dat is zo leuk.
We hebben in Khajuraho ook de erotische tempels bezocht (of te 'Kama Sutra tempels), ik denk dat ik daar niet veel uitleg hoef bij te geven :).
Ook opnieuw de handen uit de mouwen gestoken, op een farm nog wel!! Echt superervaring. Het was bij familie van een receptionist (Patel). Wel eel vroeg opstaan (5u), omdat het dan nog niet zo heet is. We hebben meegeholpen op de graanvelden. Het werk op zich stelt niets voor, maar het is zo heet rond de middag!! We waren wel blij als het gedaan was :). De familie was heel blij en zei dat we 'powerfull ladies' zijn. Het was voor ons heel leuk om dit samen met hen te doen en ook te weten wat het is op de velden te werken. We heben veel respect voor deze mensen!!
Als we terugwaren stond precies het hele dorp op ons te wachten. We zijn hier al enkele dagen en hebben al wat vrienden gemaakt :). Ze vonden het ook zalig dat we op de farm gewerkt hadden. We kwamen eerst den Anand tegen, die zei 'Come, lets have a chai'. Nele en ik houden echt van de Indische theepartijtjes! Op ieder moment van de dag gebeurt het en tis altijd ontspannen! Tis ook een moment dat alles eens kan besproken hebben. Indiers hebben ook de meest grappige vragen:' How do you see if somebody is a lesbienne?'. Tis leuk hierover met hen te praten.
We hebben dan wat samen met onze vrienden gekookt in het hotel.
Nele en ik hebben in Khajuraho echt een zalige tijd gehad en we wilden onze vrienden van het hotel echt bedanken. We hebben vanillesaroma gemaakt (met geitenmelk - een aanrader) en stukjes chocolade. Precies een afscheidsfeestje! We hebben de hele avond gelachen en het afscheid, de volgende dag, viel echt zwaar. Onze vrienden wilden ons gratis overnachting geven, maar treinticket is geboekt en Nepal staat te wachten. We hebben van hen nog enkele kadootjes gekregen: enkelbanden en kleedjes. Nele en ik waren echt aangedaan!! Zo lief!!
Iemand van onze vrienden trouwt volgend jaar en hij wil echt dat we komen (om samen te dansen), dus dat gaan we es moeten bekijken :)
India is voor ons echt de max geweest, met ups en downs, opdringerige/starende/fotograferende mannen, maar ook zalig lieve mensen en prachtige herinneringen. We zullen het missen. Daarom Incredible India!
Maar nu go go, up to Nepal!!
We hebben dan wat samen met onze vrienden gekookt in het hotel.
Maar nu go go, up to Nepal!!
31 Maart 2011 - 14:23
Noémie:
Amaai amaai de gezichtjes worden wat scherper...
Nu zitten jullie waarschijnlijk al in Nepal: zal ook wel een plek zijn om niet te vergeten
"Powerfull girls" dat wisten we al lang é: Go for it chikcs
31 Maart 2011 - 16:59
Joffry:
Leuk om jullie verslagen te volgen... Veel plezier en wees voorzichtig
x -
01 April 2011 - 03:01
Stefaan:
2 zinnen over Kama Sutra + we gaan er niet verder op in... Zou je toch gelijken op je moeder?
01 April 2011 - 11:00
Kristèf:
Haha, met die strobal op je kop :-) -
03 April 2011 - 09:25
Saartje:
zalig jullie verhalen te lezen! wij volgen jullie op de voet.
als je in kathmandu aankomt ( je bent er wrs al) moet je eens gaan eten in het namo budha tandoori restaurant. superklein, superlekker en supergoedkoop. ( met je gezicht naar het kathmandu guesthouse wandel je links en sla je het eerste ministraatje rechts in, klein steegje en het is na de motorwinkel aan je linkerkant :) ) én natuurlijk de bekende pizzaria op de hoek, mmmm... geniet meiden en tot de volgende verhalen! zoen, S&S -
03 April 2011 - 23:21
Wendy:
Helaba,
heel leuk om te lezen en superleuek foto'kes. Die foto's van op het vedl met de zak stro op je hoofd is super!
Hoop dat jullie naar het trouwfeest kunnen gaan.
Kijk al uit naar de volgende verhalen!
Dikke knuffel xxx -
04 April 2011 - 02:09
Stefaan:
Dames,
Hou het koel in Nepal.
Hier alles OK, al hebben we wel moeilijke momenten gehad. Onze piratenboot is nooit volledig in klas geraakt omdat Hanne een botsing gehad heeft op de speelplaats tijdens het transport. Gevolg zeilen kapot en traantjes, maar de juf gaat het maken... Eens zien of juf dit beter kan dan papa ;-) Ben weer volop the winter fat aan het aftrainen en heb mij tot doel gesteld de komende sprintthriatlon(750 m zwemmen, 20 km fietsen & 5 km lopen) met glans af te ronden. Ik glijd op vandaag door het water, fiets behoorlijk vlot, maar sukkel verschrikkelijk bij het lopen. Een hoogtestage zou me goed doen. Kan je anders wat bloed opzenden?
Gisteren met de Belgen een bbq'tje gedaan en we dachten de Ronde van Vlaanderen te volgen maar er kwam maar 1 beeld/minuut door. Niks dus, maar het was toch plezant. -
04 April 2011 - 02:17
Hanne:
Ik wens je een mooie dag daar. Jij bent de liefste meter. Kusjes
04 April 2011 - 18:31
Pa:
Je ziet nu wel op het dak van de wereld, maar ik denk dat ik toch maar eens die tempels in India ga bezoeken bij een volgende reis. Het doet me wel plezier om te lezen dat je nu ook in de tuin kan werken. Groetjes, pa -
06 April 2011 - 14:32
Ellen:
Hey Lot!
Fijn te lezen dat alles goed met jullie gaat. En ook blij dat de chocolate van pas komt ;)!
Geniet van hoofdstuk 2 van jullie reis!
E -
13 April 2011 - 06:27
Lot In Azie:
@ Hanne; Dankjewel voor jouw lieve tekstjes. Ik had heel graag jouw mooie piratenboot gezien, die zal wel prachtig geweest zijn. Je bent het liefste metekind!!
@ Pa, Wendy, Kristof: Toch even vermelden dat het niet eenvoudig is zo vrouwelijk met een strobal rond te lopen. Maar lachen lachen:)
@Stefaan; Een staaltje bloed wordt u via de Nepalese post opgestuurd. Wel supergrappig van de piratenboot, ik zie het al helemaal voor mij. Hopelijk is hij dan wel nog goe en wel terechtgekomen :).
@ Joffry; Merci voor je reactie!! Jij al vertrokken naar Thailand?? Alle tips zijn welkom!!
@ Saartje: Merci voor de tip!! Deze werd zonet vlijtig in mijn to-do boekje geschreven. Ik hou je op de hoogte :)
@Ellen: Helaas is de chocolade op en je doet me nu wel eel veel goesting krijgen!! Maar tis bijna Pasen en dan gaan we sobieso in Nepal op zoek naar chocolade :)!!
@Noemie: Merci voor de aanmoedigen!! We hebben ons in Nepal ook al van onze powerfull kant getoond in de bergen :). Hopelijk alles ook heel goed met jou!! xx -
13 April 2011 - 14:07
Liesbeth J:
hey chickadees
zo een geweldige avonturen!! de tijd gaat zo snel! geniet met volle teugen hè!!
zoenen