Did you met the funny nurses without sleepingbagg? - Reisverslag uit Pokhara, Nepal van lotenneleinazie - WaarBenJij.nu Did you met the funny nurses without sleepingbagg? - Reisverslag uit Pokhara, Nepal van lotenneleinazie - WaarBenJij.nu

Did you met the funny nurses without sleepingbagg?

Door: lotenneleinazie

Blijf op de hoogte en volg

15 April 2011 | Nepal, Pokhara

Hallo iedereen,

Hier zijn we terug na 11 dagen trekken in het Himalaya gebergte. Wat een zalig avontuur was!!!!!

Hoe gaat het avontuur verder? Na een pijnlijk afscheid in India hadden we nog een lange reis voor de boeg om naar Nepal te gaan.
- Eerst de busrit in India tot aan het treinstation. Raar maar waar, zeer volt verlopen zonder enig opstakel.
- Twee: de trein, zoals al eerder vermeld zijn er verschillende klassen in de trein. Deze keer kwamen we niet in de second class terecht maar in het 2de Wereldoorlog stuk. Starende blikken ( nog meer dan anders) van iedere indier. Al goed vonden we snel een bewakingsagent die ons geholpen heeft om onze plaatsen te vinden. Een VERSCHRIKKELIJKE RIT!!!! Bijna niet geslapen en een zeer vuil gevoel.
Maar de rit was nog niet gedaan. De volgende bus op om ons naar de grens met Nepal te brengen. Daar visum kopen en een beetje geld wisselen. Dit verliep allemaal zeer volt. En hopla direct de bus op, waar we de komende 8 uur moesten opzitten. De rit duurde zeer lang, kleine bussen (omdat de Nepalezen zeer klein zijn. We worden hier bijna aanzien als reuzen), alle ramen en deuren open. Steendood na 48 uur reizen en helemaal onderkoelt kwamen we aan in Pokhara.
De volgende dag goed uitgerust, klaar om alles in orde te maken voor onze trekking. Er komt heel wat bij kijken als je alles alleen wilt doen zonder gids of drager. Maar het was zeker de moeite waard.
Een trekkingspermit, TIMS een soort van speciale verzekering, busreis naar de beginplaats van de trekking en kledij van 'The North face'. Wat achteraf gezien toch wel van goede kwaliteit bleek te zijn en maar voor een 100ste van de prijs.
Na twee dagen over en weer geloop hebben we uiteindelijk toch alles kunnen regelen.
Nadien nog een beetje genoten van de rust in Pokhara. Rustige mensen, mooi meer,… En niet te vergeten voor de derde keer vlees gegeten sinds we Belgie verlaten hadden. We hadden een hele checklist opgesteld om onze zak te maken en zeker niets te vergeten. Het was echt precies een beetje op reis gaan in een reis.
We hadden echt een prachtige zakvoorbereiding. We hadden 1 grote en 1 kleine zak bij waar alles inzat voor heel de trekking ( hoe lang deze ging duren wisten we nog niet voor we vertrokken). Jaloerse blikken en vooral veel vragen kregen we vanaf het begin van de andere trekkers.
En hup weg waren we, klaar om de bewoonde wereld voor een tijdje achter ons te laten. Na 2 uur wandelen, bij het oversteken van een rivier was er een stukje van mijn (Nele) zool losgeraakt. AIAIAI, een stuk touw gekregen om goed te fixeren. In het begin leek het zeer goed te gaan. Tot na 4 uur wandelen water in de schoenen kwam. Na een goede ruil met een Nepalees konden we weer verder. Hij kreeg mijn kapotte schoenen en enkele honderden Roepies en ik kreeg zijn redelijk nieuwe All Stars.
En terug vertrokken door een prachtig groene natuur van bananenbomen, rijstvelden, watervallen en riviertjes.
De eerste twee dagen hebben we meer gewandeld dan dat we gepland hadden, zodat we eigenlijk al een dag voor zaten.
De eerste dag zijn we geen een andere trekker tegengekomen. Vanaf dag twee kwam er af en toe iemand te voorschijn, vanaf toen kwamen we regelmatig dezelfde mensen tegen. De 2de dag hadden we een Duitse jongen (Tillmann) leren kennen. Hier hebben we een gezellige avond kaartspelen mee gehad. Hoe hoger we gingen, hoe kouder het werd. Vooral de avonden. Het was wel kouder dan dat het normaal zou moeten zijn. Iedereen zei dat de condities niet goed waren om de trekking te doen.
Aangezien we op weg waren zonder slaapzak moesten we ook elke keer extra dekens vragen. Zo waren we dan ook bekend tijdens de trekking. 'De Belgische meisjes zonder slaapzak steeds op zoek naar een extra deken'. Door een klein medisch probleempje moesten we onderweg naar een gezondheidspost. Onderweg zeiden ze ons dat er in Chame een ziekenhuis was van het district. Wat natuurlijk beter was voor ons. Om 15 uur kwamen we aan en er was niemand meer te bespeuren. Geen zieken en geen medisch personeel. We konden dus eigenlijk niet echt spreken van een ziekenhuis. Wat een geluk kwamen we nog juist 1 dokter tegen die op weg was naar huis. Een snel onderzoek en een beetje medicatie voorschrijven. Hij was nog al gehaast en vroeg dan aan ons dat we het ziekenhuis wouden afsluiten als we door gingen. We konden onze nieuwsgierigheid niet bedwingen, toch snel even rondkijken in het ziekenhuisje. Een open kast met alle mogelijke medicatie, 'steriel materiaal'…..
De volgende dag hebben we een beetje langer geslapen en terug vertrokken. Ondertussen zaten we al op 3200 meter. 's Avonds was er altijd maar 1 kacheltje, dat maar een paar uur per avond mocht branden. Nadien kon je bijna niet anders dan naar je kamer te gaan. Een houten hutje met ramen en gaten overal. Het was zo KOUD dat je 's morgens onze adem kon zien. In Manang moesten we 2 nachten blijven voor de acclimatisatie (3800 meter) We hadden daar eigenlijk niet veel zin in. Maar omdat het werd aangeraden door iedereen dachten we dat het misschien toch nuttig zou zijn. Onze eerste avond zijn we naar 7 years in Tibet gaan zien in de meest gezelligste cinema ooit. Kleine bankjes met koeienvacht, een kacheltje in het midden, gratis popcorn en een lekker tasje warme goed gesuikerde thee. In onze guesthouse hebben we dan een Britse jongen leren kennen, die dan uiteindelijk met ons de rest van de tocht heeft verder gezet. In Manang zijn we dan ook terug onze Duitse vriend (Tillmann) tegengekomen. Een leuk weerzien en klaar om met 4 de grote oversteek te maken. Onderweg zijn we dan nog een Hollander tegengekomen Gijs. Die onze groep dan nog een beetje groter maakte. Vanaf de volgende nachten sliepen we dan met al ons kleren aan. Een legging een flees broek en een gewone broek. En 7 lagen T-shirts en truien. En 6 dekens, 1 deken is 5 kilogram, dus dat maakt een totaal van 30 kilogram. Bewegen was niet meer mogelijk, ademen en lachen ging nog juist. Nadien was het eindelijk zover, de grote oversteek 5416 meter. De laatste nacht geslapen op 4800 meter en' s morgens vertrokken om 6 uur om niet te veel last te hebben van de wind. Het was zeer zwaar, maar een prachtige ervaring om nooit meer te vergeten. Nadien hebben we een leuk feestje gehad met onze nieuwe vrienden. Dan kwam er natuurlijk weer het minder leuke deel, het afscheid nemen. Nadien hebben we nog 1 dag gewandeld en terug de bus genomen naar huis (Pokhara) Het was gedaan met ons reisje in de grote reis.

• 16 April 2011 - 07:55

Stefaan:

Chique hoor dames. Ik denk dat ik dit jaar toch maar 1 van die lightweight slaapzakjes onder de kerstboom leg... Ben ook blij dat er finaal sprake is van een Duitser, een Fransman en een Hollander ;-)
    Wij gaan volgende week 4 dagen naar Hainan(tegen Hong Kong): zon, zee, strand & zwembad. Wordt wellicht prachtig om weer met de gasten te ravotten en de dag te eindigen met een pintje met zicht op zee. Maar eens ze groot genoeg zijn, mogen ze ook hun botienen aantrekken en gaan we weer off road ;-)

• 16 April 2011 - 09:37

Wendy:

Als ik dat lees dan krijg ik de kriebels in mijn buik van jullie superleuke verslagen, ben precies mee op reis! Geniet nog van jullie reis! xxx

• 16 April 2011 - 17:31

Marleen:

Jullie gezichtjes zien er wel een beetje scherper uit . Nu ja , wat wil je na zo'n tocht. Echt leuk jullie verslag te lezen, kijk al uit naar het volgende ...

• 16 April 2011 - 18:53

Kristèf:

Dag Lot
    Wat een reis zeg! En Stefaan ook weer weg naar Hong Kong. Euh ... Lode en ik zijn onze reis naar Schotland aan het boeken ;-)
    Trouwens, vanmorgen voor de 'ondertrouw' naar het stadhuis geweest. Je moet nu dus alleszins op tijd terugkeren want je staat er op als getuige.

Dikke knuffel
    Kristèf

• 17 April 2011 - 08:47

Pa:

als ik het lees was het inderdaad zoals gezegd, het was bitter koud. Een kilte die we hier in België niet (meer) kennen.
    Groetjes Lot (en Nele), en nu trekken jullie als ikme niet vergis naar warmere streken waar je volgens mij meer vlees kunt eten.

• 17 April 2011 - 12:59

Vanessa:

Hey Nele,
    Allé ben blij te horen da alles wa meevalt daar. Zeg heb je dan toch geen last gehad van hoogteziekte? Of was da de reden da ge naar die dokter moest. Details hé meid ge weet toch da ik alles moet weten :-)
    Ik ben ondertussen goe verhuisd en geniet al een maandje van het thuis zitten en het goeie weer hier. Nog 2 weken en ik moet ook weer gaan werken. Ik voel me al weer helemaal thuis in het antwerpse!
    Als je terug bent moeten we zeker nog is afspreken me nen hoop hé.
    En wanneer zit je in cambodja? Het ziet er allemaal zalig uit wa ge doe maar me ons lieselot is da wa moeilijk zeker anders ging ik volgend jaar ook.
    Nog veel plezier daar en gedraagt u wa hé :-)
    Groetjes xxx

• 18 April 2011 - 21:15

Egmont:

Woo-hoo meisjes, formidabel! Leuke avonturen, en allemaal zo gedurfd!
    Ik krijg BIJNA zin om ook te gaan :) Maar 'k heb een aangeboren schrik voor kleine mensen, da's een no go dus.

Blijf jullie maar amuseren en verblijd ons maar verder met jullie dolle fratsen ...

xx

• 19 April 2011 - 11:41

Stefaan:

Aan Kristof: Ben blij dat te lezen van de 'ondertrouw'. Hou het trouwens maar romantisch ten huize Lodos-Lips want heb juist een lichte investering in een kostuum achter de rug... ;-) Schotland is btw one of my favorites. Aangename mensen (en niet teveel ervan) en een goede pint 's avonds. Een slaapzak kan wel geen kwaad... ;-)

Tante Lot: Blijf het straf vinden hoe basic jullie kunnen reizen. Ben ondertussen wellicht al teveel luxebeest om dit nog te kunnen opbrengen :-( BTW in Cambodja graag eens een foto van een plaatselijke schone. Heb al honderden foto's van de Angkor tempels en hun monniken gezien... ;-)

• 19 April 2011 - 17:00

Katie Hermans:

Hoi Lotte en Lieze,
    Cambodja komt er bijna aan... Wij vertrekken nu vrijdag. We verwachten jullie op 2 mei dacht ik. Laat zeker tijdig iets weten. Hebben jullie alle gegevens gekregen van ons? Hierbij voor de zekerheid nog eens de tel van Ruan zijn zus in Cambodja +855 979799852. Nog veel plezier en tot snel!!!

• 22 April 2011 - 12:25

Meter Carine En Co:

Wanneer je dit zult lezen weet ik niet maar wat ik wel weet is dat Meetje met Pasen bij ons komt en dat ik dan jullie foto's zal laten zien. Ik weet nu al bepaalde commentaren en weet ook al de vragen die ze je zal stellen wanneer je terug bent. Zet je maar schrap! Ik geniet ten volle mee van jullie trip. En dat is niet zo maar een trip hé. Fantastisch. Misschien vraag ik zondag aan Meetje wat ik jou en Nele moet schrijven en op die manier krijg je dan ook een reactie van 't vrouwtje. Dat zou wel leuk zijn. Dus doen we het! Tot zondag met meer nieuws vanuit Sint-Michiels.
    Dikke knuffel

• 23 April 2011 - 10:01

Lotte S.:

Wow, jullie reis lijkt me echt wel de moeite! back to basic!Ik bewonder jullie manier van reizen. Dankzij jullie verslagen en foto's kunnen wij gelukkig ook een beetje meegenieten en wegdromen....

• 23 April 2011 - 12:37

Tiniewinie:

Neleke en Lotteke, geweldige verhalen!!! Echt vet dat jullie daar op jullie eentje gaan trekken zijn! Was dat niet ongelooflijk zwaar man?! Ik krijg bij al jullie verhalen zware reiskriebels in mijn buikje :-) Over buikjes gesproken, jullie zijn nogal ingevallen zeg, vooral in jullie gezichtjes!:-)
    Dikke zoenies,
    Ik kijk er al naar uit om de verhalen int echt te horen en de foto's te bewonderen! :-)
    xxx uwer Tiniewinie

• 23 April 2011 - 17:45

Michael:

Euhm oké van de krappe zitjes in de bus ... maar reuzen ?? :-)

• 24 April 2011 - 16:04

Meetje:

Lieselot en Nele, ik wens jullie verder een goede reis. De foto's zijn heel mooi en lief. Ik ben zo blij dat je dat kunt meemaken. In spanning leven wij mee. Het allerbeste voor jou en Nele en voor de ganse bevolking met al die lieve kindjes en zoveel lieve mensen. Ik groet je. Houd je goed en kusjes van Meetje. En veel liefs. Ik ben bij tante Carine. Ik heb nu al de foto's eens gezien. We hebben smakelijk gesmuld. Daag Lieselot en Nele.

• 25 April 2011 - 11:39

Lot En Azie:

@Stefaan: Die slaapzakjes, das echt een goed idee :). En ik wil je ook nog es heel erg bedanken voor de goeie flees die je ooit aan mij kado gedaan hebt. Ik heb deze heel hard kunnen gebruiken in de bergen!! O en naar Hong Kong, leuk!! Als de gastjes dan een beetje ouder zijn, mogen ze mee met tante Lot, for some basic travelling :).Die foto van de lokale Cambodjaanse schone komt eraan!!
    @ Wendy: Leuk daj onze verhalen blijft volgen!! We zullen nadien es moeten samenkomen e
    @Marleen: We zijn inderdaad wat afgevallen in de bergen, maar t mocht er wel vanaf :). Eetporties in Azie zijn helaas ook wat kleiner.. ma we proberen wa langer te kauwen :).
    @Kristef: Spannend naar Schotland!! Khoor juist ook dat het supergoe weer is in Belgie... Hier in Cambodja zweten we wat af :). Ik ben er zeker voor de trouw!! Ik heb nu zo n schoon kleedje gekocht :). Dikke knuffel en laat me iets weten hoe het in Schotland was.
    @Pa: Nu inderdaad in warmere streken. Vandaag in topje en short fietstocht kunnen maken. Zalig!! We hebben inderdaad al wat meer vlees kunnen eten hier en ook leuk met de stokjes :).
    @Egmont: De thee die we gedronken hebben aan de top van de berg was de beste! Moet jij ook eens proberen :).
    \@Katie: Ik ging je net een mail sturen. We zullen er zeker zijn op 2 mei en kijken er al naar uit! Ik heb alle gegeven. Je kan me hier ook bereiken op het nummer 0425 42 28 60. Tot dan Katie!
    @Meter en meetje: Zalig dat je meetje mijn blog hebt laten lezen! Ik zal eens navragen of ze hier ook baby pangang eten :). Ook een vrolijk Pasen! Nele en ik hebben vandaag ook een Paasonbijt gemaakt: chocolade, stokbrood, fruitsap.. Heel leuk! Maar mmm jullie zullen wel eel veel chocolade gegeten hebben!! \
    @ Lotte: Ja, tis de real deal hier :). Hopelijk alles heel goed met jou en op het werk!

• 25 April 2011 - 16:39

Pomme:

Hi Lopse,
    ik heb je blog ook al gevolgd en tis echt fantastisch wat je daar allemaal uitsteekt. Door al die jaren met chinezen op te trekken, kun je nu toch al met stokjes eten? ;-)
    Amuseer jullie daar nog. We denken aan jullie!!!
    xxx

• 26 April 2011 - 11:59

Pomme!! De max dajt ook volgt!! Ik ga binnekort Saigon ontmoet en dan moe ik massas denken aan da liedje van de chinees '`Saigon Saigon` of `de city is so empty` :)